«Парламент сприяє притоку інвестицій в Україну», — нардеп Гайду

Депутати підтримали у другому читанні законопроект №7636, який відкриває можливості для більш інтенсивної релокації підприємств, а також посилить енергобезпеку.

Про це розповів народний депутат, голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, повідомляється на сайті ВР.

— Ми скасували необхідність сплати втрат сільськогосподарського виробництва при зміні цільового призначення ділянок. Це відчутна сума для бізнесу, який і так сьогодні має колосальні втрати. Тепер, сподіваємося, процес релокацій підприємств буде відбуватися швидше. До того ж, очікуємо на притік інвестицій та можливість розбудови індустріальних парків у відносно безпечних регіонах, — сказав Олександр Гайду.

Окрема важлива норма документу — регулювання розміщення установок з виробництва біоетанолу на землях ссільськогосподарського призначення.

За словами Олександра Гайду, таке рішення створить можливість для аграріїв самостійно забезпечити себе паливом. А це в нинішних реаліях - крок до посилення енергетичної безпеки. Також законопроект пропонує надати можливість приватним інвесторам будувати

на землях «Укразалізниці» транспортні термінали та склади. Це створить можливість відновлення та налагодження логістичних звязків.

— Земля – наш найцінніший ресурс. Сьогодні, коли на нашій території тривають бойові дії, а частина країни окупована, маємо і будемо використовувати наші потужності правильно та ефективно, аби зміцнювати українську економіку та наближати Перемогу, — підсумував Олександр Гайду.

Нагадаємо, раніше Олександр Гайду розповів, над якими напрямами підтримки українських аграріїв працює його комітет.

Дивитись повну версію