«Масштаби руйнувань різні», — Кім сподівається на допомогу міжнародних партнерів та репарації РФ у відновленні Миколаївщини

Відновлювати пошкоджені російськими ракетами домівки на території Миколаївської області планують за кошти міжнародних партнерів та репарації, які буде сплачувати РФ після завершення війни. 

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтервʼю «Суспільному».

— Масштаби руйнувань різні. Села, що окуповані, в сірій зоні, там, де постійно під обстрілом, там майже немає людей і руйнування значні. Далі від фронту, 10-20 і більше кілометрів, там руйнування вже не такі великі і сказати, що все зруйновано вщент, не можна. Окремі населенні пункти пошкоджені на 70% і більше. Але навіть ті, що з початку війни перебувають на лінії фронту, підлягають відновленню, і ми плануємо їх відновити. Люди зможуть повернутися саме у свої домівки, – розповів Віталій Кім

Він також додав, що державна програма передбачає компенсації українцям, домівки яких були пошкоджені, однак в ОВА також розраховують на підтримку міжнародних партнерів та репарації РФ.

— Історія така є. Це державна програма, яка буде реалізовуватися взагалі. Я дуже сподіваюся і на допомогу іноземних партнерів, і на репарації, які буде платити Росія після завершення війни, – додав Віталій Кім.

Нагадаємо, станом на 6 жовтня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 12 тисяч 40 цивільних об'єктів.

Дивитись повну версію