Новий посол України в Німеччині розкритикував швидкість, з якою Берлін допомагає Києву

Посол України в Німеччині Олексій Макєєв вважає, що Берлін міг би швидше ухвалювати рішення про допомогу Києву.

Про це він сказав в інтерв’ю Bild am Sonntag.

— Коли я дивлюся на дії Німеччини в цій війні, мені інколи здається, що це має такий вигляд, немов німецький спортивний автомобіль їде автобаном зі швидкістю 30 км/год. Замість того, щоб швидко поставити те, що справді допомогло б нам у боротьбі з росіянами, нам протягом кількох тижнів, а то й місяців пояснюють, чому наші вимоги не можуть бути виконані за жодних обставин, – вважає український посол.

Він додав, що рішення Німеччини про допомогу Україні ухвалюється «тоді, коли вже надто пізно».

— Так було з бронетехнікою, з артилерією, з реактивними установками, – каже Олексій Макєєв.

Український посол вважає, що політика «кругових обмінів», за рахунок яких Україна отримує радянське озброєння, є неефективною.

— Нам не допоможе, якщо в усьому світі збиратимуть і надсилатимуть в Україну лише радянський матеріал. Метою Німеччини має бути якнайшвидша перемога України у цій війні, припинення безглуздої загибелі людей та відновлення миру. Для досягнення цієї мети нам потрібні сучасні бойові танки. Німецька зброя рятує життя, – пояснює він.

Олексій Макєєв зазначив, що Україна неодноразово пояснювала німецькому уряду необхідність допомоги Україні західною зброєю.

— Говорячи своїми словами, я люблю німецьку дику природу, особливо Leopard і Marder, – пожартував він.

Нагадаємо, уряд Німеччини підготував для бійців ЗСУ новий пакет військової допомоги на 11 мільйонів євро. До нього увійде одяг та спорядження на зимовий період.


Дивитись повну версію