Миколаїв може отримати 311 млн грн на розвиток міської інфраструктури

Миколаїв може отримати 311 мільйонів гривень державної субвенції на розвиток міської інфраструктури. Якщо міська рада не встигне прийняти цю субвенцію до 25 листопада, то місто втратить ці кошти.

Про це йшлося сьогодні, 18 листопада, під час засідання постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету Миколаївської міської ради, передає кореспондент «НикВести».

З питання розподілу субвенції доповідав заступник начальника відділу кадрів та юридичного забезпечення Департаменту ЖКГ Ігор Набатов.

Він пояснив, що 311 мільйонів — це частина коштів, які Уряд України запозичив в Міжнародному банку реконструкції та розвитку ще до війни. Вони надаються в рамках програми Банку щодо розвитку міської інфраструктури.

— Держава надає субвецію місту, вже прийнята відповідна постанова Кабінету міністрів №1279 від 15 листопада 2022 року. В рамках цієї постанови є необхідність термінового визначення відповідних комунальних підприємств міста, які будуть брати участь у проєкті. Чому існує така терміновість? Сама постанова передбачає, що протягом 10 днів після її прийняття є не тільки визначення коммунальних підприємств, а ще й здійснення дій цими КП, — розповів Ігор Набатов.

Зазначимо, найближче засідання сесії Миколаївської міської ради заплановано на 22 листопада.

Як повідомлялося, депутат Миколаївської міської ради, член «бюджетної» комісії Сергій Кантор запропонував розглядати проєкт бджету міста на 2023 рік у редакції, запропонованій мером Олександром Сєнкевичем.

Дивитись повну версію