Енергетики, ДСНС та місцева влада працюють над відновленням постачання світла та води після ракетних обстрілів РФ по Україні, – Зеленський

Виправданням того, що Російська Федерація є державою – спонсором тероризму є черговий масований ракетний обстріл України, який відбувся одразу після відповідного голосування Європейського парламенту, вважає Президент України Володимир Зеленський.

З такою заявою Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський звернувся до українців у традиційному відеозверненні, повідомляють «НикВести».

За його словами Збройні сили Російською Федерації застосували проти української інфраструктури та енергетики 67 ракет, внаслідок чого є загиблі та поранені.

— Сьогодні Європарламент визнав Росію державою – спонсором тероризму. А потім Росія довела всьому світу, що це правда, застосувавши 67 ракет по нашій інфраструктурі, по нашій енергетиці, по звичайним людям. Результат трагічний – велика кількість поранених, є загиблі. Хто втратив рідних і близьких, прошу прийміть мої співчуття. Що стосується світла та водопостачання: усі працюють, енергетики, ДСНСники, місцева влада, всі. Завдання поставлено, ми все відновимо і все пройдемо, тому що ми з вами незламний народ. Дякую вам усім. Слава Україні, – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, на Миколаївщині об’єкти критичної інфраструктури вже почали переводити на резервне живлення, зокрема лікарні, повідомив Голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Дивитись повну версію