Джонсон закликав партнерів передати Україні необхідну зброю, щоб закінчити війну у 2023 році

Колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон вважає, що міжнародні партнери мають передати Україні всю необхідно зброю для боротьби проти Росії, аби якомога швидше закінчити загарбницьку війну.

Про це він написав у своїй колонці в The Wall Street Journal, передає РБК-Україна.

Борис Джонсон наголосив, що війна в Україні може закінчитися лише поразкою Володимира Путіна.

— Оскільки війна може закінчитися лише одним способом, питання в тому, як швидко ми дійдемо до неминучого завершення. В інтересах усіх, включаючи Росію, щоб завіса якомога швидше опустилася над нещастям пана Путіна. Не в 2025, не в 2024, а в 2023, – написав експрем'єр Британії.

Він закликав партнерів передати Україні усю необхідну зброю.

— Настав час терміново подивитися, що ще може зробити Захід, щоб допомогти українцям досягти їхніх військових цілей або принаймні вигнати росіян з усіх територій, захоплених цього року, – зазначив він.

Борис Джонсон закликав спочатку надати Україні необхідну допомогу проти атак росіян з повітря. Так, Києву потрібні безпілотники для виявлення місць запуску дронів і ракет, а також зенітні ракети. Він зазначив, що українським бійцям потрібні системи більшого радіусу дії, такі як ATACMS, а також бронемашини та танки, щоб швидко повернути свою територію.

Він назвав повною нісенітницею заяви РФ про те, що збільшення допомоги Україні нібито загрожує ескалацією.

— Повідомляється, що пан Путін почав приєднувати звичайні боєголовки до ядерних крилатих ракет, що може свідчити про те, що йому не вистачає безпілотників і ракет. Це лише припущення, але ми не можемо дозволити собі чекати, щоб дізнатися, – написав колишній прем'єр.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Франція заперечувала загрозу великої війни Росії проти України, Німеччина надавала перевагу швидкій поразці України, а не тривалому конфлікту, а Італія не хотіла підтримувати позицію Заходу.

Дивитись повну версію