Війська РФ зруйнували 9 тисяч житлових будинків на Миколаївщині: Кім каже, що тисячі з них вже відновили

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, що російські окупанти зруйнували 9 тисяч житлових будинків в області. Водночас, зазначає він, тисячі квартир, будівель вже відновлені.

Про це він розповів проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».

– На зараз є закон, який буде компенсувати ці руйнування населенню, але немає процедури. Наскільки я розумію, це має бути через рішення міжнародного суду щодо компенсації, в тому числі коштом заарештованого російського майна й активів, – каже Віталій Кім. 

За даними голови ОВА, тисячі квартир, будівель вже відновлені за допомоги від центральної влади України, волонтерів, західних партнерів.

– Весь цей час усі 9 місяців щодня бригади ремонтували, в тому числі добровольчі. З матеріалів, які нам поставляють на безплатній основі чи тих, що ми купували, – додав він.

Віталій Кім повідомив, що загалом від дій російської армії пошкоджено майже 14 тисяч об’єктів інфраструктури, зокрема критичної.

– Відбудова почалася, ми працюємо над відновленням екстрено, скажімо так. Пошкоджені об’єкти – всього 13958, з них об’єкти життєзабезпечення газо- 1019, електро- 881, водо- 32, теплопостачання 96. Це пошкоджені чи знищені об’єкти в Миколаївській області з переліку критичної інфраструктури, – повідомив він. 

Нагадаємо, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що зруйнована в березні обстрілом російської армії будівля ОВА, не підлягає відновленню.

Дивитись повну версію