Депутати Харківської облради перейменували російський драмтеатр імені Пушкіна

В суботу, 24 грудня на сесії Харківської обласної ради депутати прийняли рішення про перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна.

Про це повідомила депутатка облради від фракції Європейська солідарність Галина Куц.

За її словами, з назви театру прибрали слово «російський» та «Пушкіна». За перейменування проголосував 81 депутат, двоє утрималися.

Як повідомляє «Суспільне», керівниця театру Олена Ткаченко заявила, що вона «схвильована цими подіями, які сьогодні відбулися».

— Документи на нову назву та статут сподіваємося протягом тижня переробити, головне, щоб система [реєстрації] працювала. У театрі зараз, о 12:00, триває вистава, тому не всі актори ще знають. У понеділок плануємо зустрітися колективом і обговорити, – сказала вона.

Раніше до президента Володимира Зеленського звернулися з відкритим листом щодо перейменування Харківського академічного російського драмтеатру імені Пушкіна.

За словами активістів, попри агресію РФ проти України, міська влада на різних рівнях блокує рішення прибрати з його назви імені російського поета і згадки країни-агресора.

Дивитись повну версію