У Китаї зростає захворюваність на COVID-19: за місяць 250 мільйонів інфікованих

У Китаї стрімко зростає захворюваність на COVID-19. За 20 днів грудня COVID-19 виявили у 250 мільйонів людей, а це 18% населення країни.

Про це пише Financial Times.

За даними видання, тільки минулого вівторка, 20 грудня, коронавірусом заразилися 37 мільйонів осіб, або 2,6% населення.

— Цифри, які були надані на закритому засіданні, контрастують з даними Національної комісії з охорони здоров'я, яка повідомила про 62 592 симптоматичних випадках COVID-19 за той же період. Минулого тижня Китай припинив спроби підрахувати загальну кількість інфекцій після того, як влада згорнула тестування на COVID-19, — йдеться в матеріалі.

У Пекіні та інших містах Китаю через спалах інфекції лікарні переповнені напливом літніх, прикутих до ліжка пацієнтів. У відділеннях швидкої допомоги та інтенсивної терапії залишилася лише невелика кількість вільних ліжок. Незважаючи на це, країна продовжує відмовлятися від ковідних обмежень.

— Китай офіційно повідомив лише про вісім смертей з 1 грудня. На цьому тижні високопоставлені чиновники охорони здоров'я заявили, що вони звузили визначення того, що являє собою смерть від COVID-19, що дозволило знизити загальну кількість смертей, — зазначає видання.

Водночас Financial Times підкреслило, що крематорії в столиці Китаю Пекіні намагаються впоратися з напливом трупів. Крім того, тіла накопичувалися і в лікарнях, які відвідали представники видання останніми днями.

Раніше повідомлялося, що після 8 місяців російської окупації у двох пунктах щеплення Снігурівської громади відновлюється вакцинація проти COVID-19.

Дивитись повну версію