Сили оборони розповіли, як «кошмарять» окупантів на півдні

На півдні України окупанти поступово, але впевнено втрачають позиції, українські війська намагаються завадити ворогу підтягувати резерви.

Про це повідомила спікер Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону, цитує Армія Inform.

— Ворог втрачає позиції поступово, але досить впевнено. Перед ними зараз стоїть завдання втриматися, зачекати того моменту, поки вони підтягнуть резерви.

Тому командування планує заходи у такий спосіб, щоб не дати ворогу можливості цього зробити: встановлюємо вогневий контроль, намагаємося припиняти їхнє логістичне постачання, не даємо їм спокою й змушуємо постійно вишукувати нові місця дислокації, – каже вона. 

За її словами, ворог продовжує маневрувати й, вочевидь, до чогось готується.

Зокрема один із ракетоносіїв зайшов у пункт базування. Наразі в морі один надводний й два підводні ракетоносії, що в загальній кількості становить 16 ракет типу «Калібр» у готовності до використання.

Водночас речниця наголосила, що повернути на бойове чергування той ракетоносій ворогу не складно – це займе декілька годин.

Нагадаємо, Сили оборони, найімовірніше, вже невдовзі зможуть звільнити від загарбників Кінбурнську косу, яка є єдиною окупованою територією Миколаївської області.

Дивитись повну версію