ISW припускає, що російський наступ на Бахмут «сягає кульмінації»

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Наступ Росії на Бахмут, ймовірно, сягнув своєї пікової точки, припускають аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) у звіті від 28 грудня.

ISW наводить визначення кульмінації з військової доктрини США як «точки, в якій збройні сили більше не мають спроможностей продовжувати свою форму операції, наступальної чи оборонної» і «момент, коли збройні сили більше не можуть продовжувати атаку і мають зайняти оборонні позиції або взяти операційну паузу».

— Якщо російські сили в Бахмуті справді досягли кульмінації, вони все одно можуть продовжувати агресивні наступи. Російські сили, що досягнули кульмінації, можуть продовжувати здійснювати неефективні напади на Бахмут силами окремих загонів, хоча ці напади навряд чи приведуть до значних операційних успіхів, – йдеться в звіті.

Нагадаємо, захоплення Бахмута на Донеччині для росіян є питанням ідеологічним та медійним. У такий спосіб ПВК «Вагнера», яка є основною силою РФ на цьому напрямку, намагається довести, що може набагато більше, ніж регулярна російська армія.

Дивитись повну версію