За співпрацю з окупантами судитимуть мешканця Миколаєва

Чоловік здавав ворогу позиції ЗСУ та прославляв армію держави-агресора.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

— Слідством встановлено, що обвинувачений, маючи проросійські погляди, систематично збирав дані про місця розташування військовослужбовців, зброї та техніки ЗСУ на території Миколаєва. Він розміщував їх у Телеграм-каналі антиукраїнської спрямованості, – йдеться в повідомленні.

На початку вересня 2022 року чоловік розмістив інформацію з фото про переміщення, розташування на території міста озброєння та підрозділів Збройних Сил України. На зображення він наніс умовні позначки і текстове повідомлення із поясненням та прив’язкою до Інтернет-мапи.

Крім того, обвинувачений неодноразово всіляко підтримував та прославляв російських солдатів та заперечував збройну агресію РФ проти України.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Миколаєва за фактами несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ, а також виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Наразі чоловік перебуває під вартою. 

Нагадаємо, що у Дніпрі співробітники Служби безпеки України викрили підпільний осередок забороненої «Партії Шарія», який готувався проводити масові заворушення в регіоні.

Дивитись повну версію