Прокурор-зрадник у суді визнав, що коригував вогонь по будівлі Миколаївської ОДА

12:28, 17 січня, 2023

В Одесі тривають судові засідання за звинуваченням екс-глави Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа у коригуванні вогню російських ракет.

Про це повідомляє Telegram-канал «Одеса.Зараз».

У залі суду знову були присутні родичі військових, які 18 березня загинули у казармі у Миколаєві. За версією слідчих, туди потрапила російська ракета, траєкторію якої коригував саме підсудний.

Адвокат стверджує, що його клієнт не причетний до цього обстрілу, натомість підтвердив, що Геннадій Герман коригував вогонь по Миколаївській ОДА.

Нагадаємо, вранці 29 березня російські військові ракетою влучили в дев’ятиповерхову будівлю Миколаївської ОВА. В результаті була зруйнована її центральна секція з дев’ятого по перший поверхи. Тоді у ДСНС повідомили про 12 загиблих і 33 поранених. Пізніше місцева влада повідомила, що кількість загиблих зросла до 28.

Пізніше опублікували список загиблих у результаті ракетного удару росіянами по будівлі Миколаївської ОВА. Також відомо, що військовий злочин РФ з запуском ракети по будівлі ОВА був виконаний екіпажем фрегату ЧФ РФ «Адмірал Ессен».

12:28, 17 січня, 2023
View full version