Настав вирішальний момент у війні, і ми не відступимо, — голова Пентагону

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США підтримуватимуть Україну «стільки, скільки буде потрібно», оскільки Україна і світ перебувають у «вирішальному» моменті.

Про це він сказав у своєму вступному слові на зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Німеччині, пише LB.ua.

— Це вирішальний момент для України у вирішальне десятиліття для світу, тому не введіть себе в оману, ми підтримуватимемо самооборону України стільки, скільки буде потрібно. Ми знаємо, що Росія залишається налаштованою на агресію та завоювання. І російські війська посилили свої жахливі атаки, вбивши багатьох невинних українців. Ми знову побачили жорстокість воєнного вибору Росії лише кілька днів тому в місті Дніпро, – заявив він.

Ллойд Остін додав, що настав час копнути глибше, оскільки Росія перегруповується.

— Це вирішальний момент. Росія перегруповується, вербує та намагається переозброїтись. Це не час для сповільнення. Настав час копнути глибше. Український народ дивиться на нас. Кремль спостерігає за нами. І історія спостерігає за нами. Тож ми не відступимо. І ми не похитнемо в своїй рішучості допомогти Україні захиститися від російської імперської агресії, – сказав голова Пентагону.

Нагадаємо, що голова Пентагону Ллойд Остін та новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус провели переговори щодо передачі Україні танків Leopard 2. Втім, сторони так і не змогли домовитися.

Дивитись повну версію