«Вагнер» зазнає величезних втрат: кількість могил на кладовищі зросла в 7 разів за 2 місяці, — NYT

Кладовище, яке використовується ПВК «Вагнер» для поховання вбитих найманців у станиці Бакинська Краснодарського краю, за останні кілька місяців збільшилося в 7 разів.

Про це пише видання The New York Times, яке проаналізувало супутникові знімки та відеозаписи.

— Цвинтар, який розширився, – рідкісне візуальне свідчення, яке показує, якої шкоди завдає «Вагнеру», особливо його рядовим бійцям, вторгнення в Україну. 

На супутниковому знімку, зробленому 24 січня, видно близько 170 поховань у районі цвинтаря, де ховають бійців «Вагнера», і ця кількість збільшилася майже у 7 разів порівняно з тим, що було видно на супутникових знімках лише два місяці тому, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що збільшення території цвинтаря збігається з кривавим наступом російських солдатів і найманців з метою закріпитися на сході України.

Уряд США стверджує, що втрати «Вагнера» на полі бою «нараховують тисячі і що 90% з них – це ув'язнені, які були завербовані для участі в бойових діях в обмін на звільнення з в'язниці».

Нагадаємо, британська розвідка стверджує, що приватна військова компанія «Вагнер» має у підпорядкуванні до 50 тисяч бойовиків, задіяних у війні в Україні, і таким чином вона стала ключовим компонентом військової кампанії РФ.

Дивитись повну версію