Окупанти вивезли все медичне обладнання з лікарень Каховки та Нової Каховки — Генштаб

За інформацією Генштабу Збройних сил України, з місцевих лікарень Каховки та Нової Каховки російські окупанти вивезли все медичне обладнання до тимчасово окупованого міста Новотроїцьке Херсонської області.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу за 29 січня.

Медичні заклади у цих містах окупаційна влада закриває, всупереч раніше наданим обіцянкам, кажуть у Генштабі.

— Персонал поставили перед фактом — переведення або звільнення, – розповіли у військовому органі.

Генштаб також зазначив, що на Херсонському напрямку противник здійснив артилерійський обстріл передмістя та самого міста Херсон, через що є постраждалі серед мирних жителів. В ОВА повідомляли, що внаслідок обстрілу житлових кварталах троє людей загинули і ще 6 поранені.

Загалом протягом цієї доби росіяни здійснили 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема по населених пунктах, що неподалік лінії зіткнення. Внаслідок цього є поранені та загиблі серед мирного населення. Загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається високою.

У Генштабі розповіли, що окупанти продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На інших напрямках росіяни обороняються на раніше зайнятих рубежах.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника та ще два удари — по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки росіян.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили дві радіолокаційні станції окупантів та склад боєприпасів.

Нагадаємо, що в результаті артилерійського обстрілу житлових кварталах Херсона 29 січня загинули троє людей, ще шестеро зазнали поранень.

Дивитись повну версію