$10 млн за підключення до електрики та два роки очікувань, — виробник Байрактарів розповів про ведення бізнесу в Україні

Генеральний директор підприємства Baykar Defence Халук Байрактар розповів, як намагався отримати дозвіл на підключення до електрики в Україні і за це в нього затребували десять мільйонів доларів.

Про це він розповів в інтерв’ю українській журналістці Наталії Мосейчук.

— Нам потрібна електрика на земльній ділянці. Знаєте скільки коштує приєднатися до мережі? 10 мільйонів доларів і вони кажуть, що на під’єднання знадобиться 2 роки. Але вони кажуть, що так все працює, — зізнався журналістці Халук Байрактар.

Такий метод вести справи дуже здивували бізнесмена, адже, за його словами, на отримання дозволу на підключення до енергомережі свого офісу в Туреччині він не заплатив нічого, а за часом це зайняло 1-2 тижні.

— Зазвичай такі речі повинні просто бути, — впевнений він

Підприємець зазначив, що він повідомив владі України про таку пропозицію. При цьому він не уточнив, хто саме вимагав таку нечувану суму.

— Я сповістив владу про це. Але зараз через ці обставини я не люблю просити про щось. Але це критично для України, для її майбутнього, — зазначив Халук Байрактар.

Раніше повідомлялося, що турецька компанія Baykar передала Україні ще 2 ударні безпілотники Bayraktar TB2.

Також гендиректор турецької компанії «Baykar» Халук Байрактар заявив, що не продасть Росії безпілотники, скільки б грошей та не пропонувала.

Дивитись повну версію