«Запропонувала партнерам відновити пошкоджену гімназію №1, яка є історичною цінністю та памʼяткою архітектури», — Замазєєва

Сьогодні у Миколаєві продовжилася робота із представниками Данії, які допомагають регіону у відновленні. На зустрічі представникам данської благодійної організації DRC (Danish Refugee Council) пропонували подальшу співпрацю очільники області та представники партії «Слуга Народу» Ганна Замазєєва та Віталій Кім.

Данські партнери підписали із Миколаївщиною меморандум про співпрацю та обговорили можливі плани. Серед них – підтримка евакуйованих дітей, відбудова міської гімназії, допомога з розмінування територій, повідомили у пресслужбі «Слуги Народу».

— Місія організації – допомога біженцям та переселенцям. Але на зустрічі данці запевнили нас, що готові співпрацювати з місцевою владою не тільки у своїх профільних галузях. До речі, Миколаїв вже співпрацює з DRC – зокрема, організація надає нам генератори та водоочисне устаткування. Днями представники DRC відвідали низку сіл на Миколаївщині, побачили на власні очі масштаби руйнувань, які заподіяв ворог, і висловили намір допомагати не лише Миколаєву, а всій області. Адже на Миколаївщині після бойових дій є села, де взагалі не лишилося вцілілих будівель!, — пояснює очільниця облорганізації партії «Слуга Народу» Ганна Замазєєва.

Очільники області запропонували партнерам відновити пошкоджену ворожою ракетою гімназію №1, яка є історичною цінністю та памʼяткою архітектури. А поряд – зробити данський парк.

Також наголосили на важливості відбудови та повернення бізнесу, аби збільшувати у регіоні кількість робочих місць. Крім того, Ганна Замазєєва попросила благодійників збільшити підтримку українців, які через війну евакуювалися до країн ЄС та Данії зокрема.

— До речі, на зустрічі був присутній начальник ГУ ДСНС Миколаївської області Микола Панасенко. Він розповів нашим гостям про масштаби замінованих територій в області. Данці вже допомагали нам із розмінуванням територій і пообіцяли, що продовжать цю роботу, — додала Замазєєва.

Нагадаємо, що голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва підписала меморандум про співпрацю з представниками організації SERT Ministries, а також обговорила з ними важливі питання захисту та турботи про дітей-сиріт.

Дивитись повну версію