Кадиров запропонував після України «денацифікувати» Польщу і боротися там «із сатанізмом»

Голова російського регіону Чечня Рамзан Кадиров запропонував після України «денацифікувати і десатанізувати» Польщу.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі 6 лютого.

Голова Чечні коментував наміри польської влади звернутися до США з проханням збільшити постачання озброєння замість того, яке Польща передала Україні, і заявив, що «поляки вчасно схаменулися».

— У рамках підтримки України Варшава примудрилася виснажити власні військові ресурси, і тепер вона збентежена: а що, коли після успішного закінчення СВО («спеціальної військової операції» – так у Росії називають війну, – прим.) Росія почне денацифікувати та демілітаризувати наступну країну? Адже після України на карті Польща», – написав Рамзан Кадиров.

Після цього він додав, що «неодноразово заявляв, що боротьба із сатанізмом має продовжуватися по всій Європі і в першу чергу на території Польщі».

Рамзан Кадиров також зазначив, що Росія «може надати організаційну допомогу» в проведенні референдуму в Сілезії, оскільки цей регіон Польщі, на його думку, «заслужив на особливий незалежний статус і там вкрай необхідний референдум».

Нагадаємо, глава Чечні Рамзан Кадиров, ймовірно, хоче, щоби представники чеченських силових підрозділів виконували суддівські функції на українських окупованих територіях, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Дивитись повну версію