• неділя

    29 вересня, 2024

  • 17.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.2° Ясне небо

Кадиров запропонував після України «денацифікувати» Польщу і боротися там «із сатанізмом»

Голова російського регіону Чечня Рамзан Кадиров запропонував після України «денацифікувати і десатанізувати» Польщу.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі 6 лютого.

Голова Чечні коментував наміри польської влади звернутися до США з проханням збільшити постачання озброєння замість того, яке Польща передала Україні, і заявив, що «поляки вчасно схаменулися».

— У рамках підтримки України Варшава примудрилася виснажити власні військові ресурси, і тепер вона збентежена: а що, коли після успішного закінчення СВО («спеціальної військової операції» – так у Росії називають війну, – прим.) Росія почне денацифікувати та демілітаризувати наступну країну? Адже після України на карті Польща», – написав Рамзан Кадиров.

Після цього він додав, що «неодноразово заявляв, що боротьба із сатанізмом має продовжуватися по всій Європі і в першу чергу на території Польщі».

Рамзан Кадиров також зазначив, що Росія «може надати організаційну допомогу» в проведенні референдуму в Сілезії, оскільки цей регіон Польщі, на його думку, «заслужив на особливий незалежний статус і там вкрай необхідний референдум».

Нагадаємо, глава Чечні Рамзан Кадиров, ймовірно, хоче, щоби представники чеченських силових підрозділів виконували суддівські функції на українських окупованих територіях, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Читайте також: