На Миколаївщині суд заарештував чоловіка за виправдовування повномасштабного вторгнення Росії

На Миколаївщині суд заарештував чоловіка за виправдовування повномасштабного вторгнення Росії з альтернативою внесення застави у розмірі 215 тисяч гривень.

Про це повідомили у Первомайській окружній прокуратурі Миколаївської області.

Суд у Миколаївській області задовольнив клопотання Первомайської окружної прокуратури та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 215 тисяч гривень 38-річному мешканцю СМТ Врадіївка, який підозрюється у поширенні матеріалів щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Слідством встановлено, що зловмисник у період часу з квітня 2022 року по грудень 2022 року через заборонену в Україні соціальну мережу «Вконтакте» поширював матеріали, які заперечують збройну агресію РФ проти України, та публікувала на власній сторінці посилання з соціальних груп, які глорифікують представників армії держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється Первомайським районним відділом поліції за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше, Центральний районий суд Миколаєва заарештував без права внесення застави чоловіка, який підозрюється, зокрема, у передачі представникам РФ координат однієї з будівель Управління Служби безпеки України в Миколаївській області та закликах до її знищення.

Дивитись повну версію