У Києві відбулася зустріч щодо реабілітації військовополонених, — Замазєєва

Голова Миколаївської облради, очільниця Консультаційного центру Південного регіону штабу з питань військовополонених Ганна Замазєєва побувала на зустрічі в Києві, присвяченій роботі щодо реабілітації звільнених з російського полону.

Про це вона розповіла на своїй фейсбук-сторінці.

Миколаївську область разом з Ганною Замазєєвою представляли радниця голови ОВА Ольга Малярчук та голова постійної комісії облради з медичних питань Ірина Шабільянова.

«Реабілітація військовополонених має проходити в максимально комфортних умовах та з мінімумом бюрократичних процедур. І друга умова не менш важлива за першу – наші Захисники й Захисниці не повинні відчувати на собі після російських тортур ще й український «адміністративний футбол»!», — відзначила Ганна Замазєєва.

Вона додала, що на нараді у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, зокрема, були присутні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступниця міністра оборони Ганна Маляр та командувачка Медичних сил ЗСУ Тетяна Остащенко.

«На жаль, нам у спадок дісталася пострадянська система влади, в якій координація між відомствами відбувається повільно й не завжди ефективно. На щастя, сьогодні у цих відомствах працюють справжні фахівці, які розуміють сучасні виклики й готові на них реагувати. Сподіваюся, досить скоро зможу повідомити про перші конкретні результати нашої співпраці, — додала голова облради.

Нагадаємо,  11 січня, Миколаїв з робочим візитом відвідала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона ознайомилася з презентацією програми реабілітації військовослужбовців після  повернення з полону, яку розробили представниками Консультаційного центру Південного регіону.

Дивитись повну версію