У Южноукраїнську відбулися змагання з греко-римської боротьби

У суботу, 4 лютого в місті Южноукраїнську відбулась відкрита першість міста з греко-римської боротьби серед молодших юнаків.

Про це повідомили на сторінці греко-римська Боротьба Южноукраїнська в Facebook.

Змагання було організовано та проведено спільними зусиллями управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради та громадської організації «Южноукраїнська асоціація греко-римської боротьби».

Участь у спортивному заході взяли 72 юних борців – представники міста Миколаєва, смт Олександрівка, смт Арбузинка та вихованці секції греко-римської боротьби СК «Олімп». 

— Попри юний вік учасників турніру і, можливо, ще зовсім недосконалу техніку боротьби, у залі відчувалася неймовірна атмосфера справжнього борцівського братства, де кожен спортсмен підтримував один одного у його бажанні виграти та втішав у випадку поразки, – розповіли організатори турніру. 

На змагання завітав народний депутат України Артем Чорноморов, який у своєму вітальному слові наголосив, що ці діти – у найближчому майбутньому будуть захищати спортивну честь нашого регіону та всієї країни на всеукраїнських та міжнародних змаганнях найвищого рівня. І що саме заради повноцінного життя та майбутнього всіх наших дітей, мужні чоловіки та жінки зараз боронять нашу Державу.

Артем Чорноморов перед початком змагань передав до суддівської колегії браслет, зроблений власноруч одним із захисників Бахмута, з проханням вручити його наймужнішому учаснику змагань.

— Як не дивно, але отримати цей браслет, переданий захисником Бахмута, стало мотивацією для багатьох учасників турніру. Майже всі юні спортсмени проявили у цей день жагу до перемоги! Обрати одного серед найкращих стало непростою задачею для суддів. І все ж таки, за стійкість, мужність і справжній чоловічий характер, проявлений у цей день на борцівському килимі, браслет отримав южноукраїнський борець Юркевич Назар, переможець вагової категорії до 28 кг серед спортсменів 2014-2015 року народження, – зазначаєтся у повідомленні.  

Юні призери та переможці змагань у 18 вагових категоріях були нагороджені кубками, медалями та грамотами управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради.

Крім того, більш дорослим вихованцям южноукраїнської секції греко-римської боротьби, які за результатами своїх виступів у 2022 році увійшли до складу найсильніших борців України серед юнаків та кадетів, Артем Чорноморов подарував комплекти спортивної форми з національною символікою України.
 
Нагадаємо, що вихованка миколаївської школи стрибків у висоту Юлія Чумаченко здобула срібло на турнірі «Beskyd Bar».
Дивитись повну версію