РФ продовжує утримувати два ракетоносії в Чорному морі, — Сили оборони

Росія продовжує утримувати у Чорному морі 12 кораблів, серед них – два підводних ракетоносії, на бортах яких може бути до восьми «Калібрів». Також є великий десантний корабель.

Про це в ефірі телемарафону повідомила спікер Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

— Ми говоримо про те, що ворог продовжує тероризувати населення України, перебуваючи на цій відстані. Навіть коли кораблі переховуються від наших ударів, вони здатні наносити удари по всій території України, – зазначила вона.

Крім того, залишається загроза застосування берегових ракетних комплексів з території Криму. Триває загроза обстрілів правобережжя Херсонської області, але ЗСУ нищать техніку, яку накопичив ворог.

За минулу добу сили оборони знищили три установки «Град», якими напередодні обстрілювали Херсон, а також до чотирьох одиниць важкої ствольної артилерії. Авіація знищила склад боєприпасів на лівобережжі Херсонської області. Через детонацію ворог втратив до 15 окупантів. 

Росіяни готові до оборони і активних дій на Запорізькому напрямку. Активність у напрямку правобережжя Херсонської області не спостерігається, хоча уздовж островів, у дельті Дніпра, ворог постійно ініціює ДРГ. Окупанти оснащують озброєнням плавзасоби, які відібрали в мирних місцевих людей. 

Нагадаємо, у результаті обстрілів на Херсонщині пошкоджено залізничне полотно, тому для поїзда 102/101 «Київ – Херсон» фінальною зупинкою цього разу стане Миколаїв.

Дивитись повну версію