ЄС хоче ввести санкції проти нових російських банків та розширити імпортні заборони, — Politico

У Європейському Союзі представили попередні плани на десятий пакет санкцій проти Росії. Там хочуть ввести обмеження проти ще чотирьох російських банків.

Про це пише Politico з посиланням на джерела.

ЄС планує ввести санкції проти чотирьох російських банків, зокрема і «Альфа-банку».

Також там хочуть ввести заборону на участь громадян Росії у радах директорів критично важливих інфраструктурних компаній у ЄС. Планується розширення і персональних санкцій — до списку хочуть додати близько 130 людей та компаній. Це переважно російські військові, колаборанти, пропагандисти, а також люди та компанії, повʼязані з «ПВК Вагнера».

Крім цього, ЄС планує заборонити купівлю російського каучуку та асфальту або бітуму (нафтопродукту). Водночас у Росію заборонять продавати вантажні автомобілі, інші важкі транспортні засоби, будівельні машини, насоси та інші машини, що використовуються у будівельному секторі. Пакет також включає додаткові заборони експорту електронних компонентів, які Росія може використовувати для виробництва зброї.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував низку заходів із нагоди річниці початку повномасштабного вторгнення.

Дивитись повну версію