У Дніпрі працювала нарколабораторія з щомісячним обігом у ₴12 мільйонів

Сьогодні, 13 лютого СБУ повідомила про затримання членів наркоугрупування, яке виробляло та поширювала наркотик метамфетамін на Дніпропетровщині. «Бізнесмени» отримували 12 мільйонів гривень щомісяця.

Інформацію оприлюднено пресслужбою відомства.

СБУ виявила 8-ох осіб, задіяних у злочинних махінаціях. Фігуранти налагодили виробничий процес у промислових масштабах – від отримання сировини до збуту.

Згідно з результатами розслідування, компоненти для наркотиків надходили з ЄС та країн Азії - привозили спеціальні кур'єри.

Потім компоненти потрапляли на «виробництво» – у лабораторії, які розміщувались у двох приміщеннях: на території промислового підприємства та у гаражному кооперативі.

Врешті готові речовини розсипались у пакетики і поширювались через анонімні Telegram-канали. Клієнти наркоторговців мешкали по усій Дніпропетровській області, зазначають слідчі

Кошти, виручені за продаж наркотиків, фігуранти витрачали на купівлю дорогих автівок та нерухомості.

Слідчі СБУ провели 10 обшуків у місцях, пов'язаних з фігурантами. Під час обшуку виявили:

  • 2 кг метамфетаміну;
  • зброя та набої;
  • значні суми коштів - виручка за наркотики, як припускають;
  • легкові автомобілі.

На жаль, затримано не усіх членів банди – один утік, його розшукують.

Громадянам оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу - ч. 1- 2 ст. 255 (створення злочинного угрупування) та ч. 2-3 ст. 307 (за наркотичні засоби). Якщо суд визнає провину підозрюваних, вони можуть опинитись за ґратами максимум на 12 років.

Нагадаємо, що поліцейський із Тернопільщини заради прикриття розслідував діяльність нарколабораторії, яку сам і створив.

Дивитись повну версію