Сєнкевич відсторонив Герасименю через матеріал про купівлю генераторів за завищеними цінами

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич та начальник управління з питань НС та ЦЗ Олександр Герасименя

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич доручив провести внутрішню перевірку щодо закупівлі генераторів управлінням з питань надзвичайний ситуацій та цивільного захисту, ймовірно, за завищеними цінами.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Також на час перевірки начальник управління Олександр Герасименя відсторонений від посади.

Раніше «Наші гроші» повідомили, що управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради 6 лютого без торгів замовило компанії «Даріоз Опті» генераторів на 11,74 мільйона гривень. При цьому деякі з позицій, відповідно до договору, коштують набагато дорожче, нім на ринку.

«За результатами перевірки, ухвалимо відповідні рішення та повідомимо про них публічно. Питання прозорості та ефективності використання коштів міського бюджету є пріоритетним для мене. Тримаю ситуацію на особистому контролі. Дякую команді «Наші гроші» та Юрію Ніколову за увагу до процесів закупівель у Миколаєві та всій Україні», — написав мер.

Раніше комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» оголосило тендер на закупівлю 18 потужних генераторів очікуваною вартістю у 9 мільйонів 999 тисяч 900 гривень.

Дивитись повну версію