Росіяни оголосили окупований Мелітополь «столицею» Запорізької області

10:50, 04 березня, 2023

Окупаційна адміністрація частини Запорізької області оголосила «столицею» регіону місто Мелітополь. Окуповані міста Бердянськ та Енергодар отримали статус «міст обласного значення».  

Відповідне «розпорядження» підписав місцевий гауляйтер Євген Балицький, повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Згідно з «указом» так званого губернатора регіону, окуповану частину Запорізької області розділили на 13 районів.

Крім того, колаборанти вирішили надати трьом населеним пунктам – Мелітополю, Бердянську та Енергодару – статус «міст обласного значення».

Кордони цих територій визначаються у рамках «адміністративного районування Української РСР станом на 16 вересня 1991 року», уточнюється у документі.

Варто зазначити, що під окупацією російської армії зараз трохи більше ніж 70% Запорізької області. Під її контролем лишаються міста Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Токмак, Пологи, Василівка та інші населені пункти. Також росіяни окупували найбільшу в Європі атомну електростанцію — Запорізьку.

Нагадаємо, 30 вересня 2022 року гауляйтери Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей підписали так звані «договори» про вступ українських регіонів до складу Росії. До цього російські окупанти вирішили «включити» до складу захопленої Херсонської області місто Снігурівка та село Олександрівка Миколаївської області, щоб їхні мешканці «проголосували» на фейковому «референдумі».

10:50, 04 березня, 2023
View full version