Le Маршрутка в Миколаєві: ведуча дізналася про що жалкує Кім та побачила, як збивають дрони

Миколаїв відвідала Le Маршрутка. Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів ведучій програми Лесі Нікітюк про перші дні війни та про те, як вдалося зламати плани ворога по захопленню місті.

Також Віталій Кім поділився тим, про що шкодує після року війни.  

— Добре бути розумним заднім числом. Якщо б мені мій досвід рік тому, то у нас була б зараз своя армія. Техніку розбирали, щоб москалі не забрали, потім зрозуміли, що її можна собі тягнути. Потім ми роздавали збройним силам аби куди. Воно пішло на користь, але все що гребли, все роздавали. Багато техніки допалювали, просто не розуміли, що робити, не були готові. Так дуже багато техніки попалили, яку б можна було використати проти них, —  зазначив він.

Також голова ОВА розповів, що після закінчення війни перше, що хоче зробити – поїхати на море в Крим

— Я хочу на море в Крим. Там є «Сонечко» біля Євпаторії. Але вони її напевно засрали за 8-9 років, — зазначив він.

Le Маршрутка завітала і  до «Миколаївводоканалу». Леся Нікітюк  побачила, як працює новенький вакуумний екскаватор, який місто отримало від міжнародних партнерів. Ваотість техніки близько 700 тисяч євро.

Не оминула ведуча і відомий Миколаївський зоопарк. Директор Володимир Топчий розповів про те, як тварини та співробітники пережили багаторазові обстріли.  

— Це був березень. Треба було мати багато транспортних кліток. Куди їхати? Місто було у кільці, була одна дорога на Одесу і вона була перевантажена. Я зрозумів, якщо ми на це підемо, то ми втратимо наших тварин. Ми нікуди не поїхали, — зазначив Володимир Топчий.

Леся Нікітюк  побачила і роботу військових, які охороняють небо над Миколаївщиною та збивають російські дрони.

Нагадаємо, що генерал-майор Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаєва на початку повномасштабної війни, виключив повторний наступ російських військових на Миколаїв та Одесу. 

Дивитись повну версію