В Держаудитслужбі заявили, що «Миколаївелектротранс» нібито перерахував за встановлення укриттів на зупинках вдвічі більшу суму

Начальник Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денис Яковлєв заявив, що комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» нібито заплатило понад 30 мільйонів за встановлення укриттів на зупинках, хоча встановлено було сховищ на суму 15,3 мільйона.

Про це він сказав під час брифінгу 28 червня, посилаючись на дані податкової служби, пишуть «НикВести».

— За даними податкової, нам надали інформацію, перераховано було двічі по 15 мільйонів 338 тисяч гривень. До речі, в рішенні міськради було зазначено встановлення в 34 місцях. Фактично було встановлено (укриття, — прим.) на 14 зупинках на 15 мільйонів 300 тисяч. І фактично була перерахована ще раз така ж сума. Виходить 30 мільйонів 676 тисяч, — сказав Денис Яковлєв.

Зазначимо, що згідно з відкритими джерелами, «Миколаївелектротранс» заключило договір з підрядником ТОВ «ІБФ «Елітмайстер» на суму 15 мільйонів 338 тисяч 142 гривні 40 копійок. Така сума була перерахована підприємству за 14 укриттів.

Спочатку планувалося встановити 34 сховища. Однак після звільнення правобережної Херсонщини інтенсивність обстрілів Миколаєва значно знизилася, тож потреба в додаткових укриттях зникла. Більше, згідно з відкритими даними, «Миколаївелектротранс» торгів не оголошував і договорів на придбання сховищ не укладав.

Нагадаємо, в травні цього року Держаудитслужба заявила, що «Миколаївелектротранс» переплатило за мобільні бомбосховища на зупинках громадського транспорту 5 млн 834 тис. 270 гривень.

На комунальному підприємстві «Миколаївелектротранс» запевнили, що вони не допускали порушень на 5,8 мільйона гривень під час закупівлі мобільних бомбосховищ на зупинках громадського транспорту. Директор підприємства Юрій Сметана вважає, що аудитори надали такі висновки спеціально для дискредитації місцевої та обласної влади 

Дивитись повну версію