У бомбосховища Миколаєва звозять старі парти та стільці

Захисні споруди у житлових будинках Миколаєва доукомплектують меблями.

Про це пишуть на сайті Миколаївської міськради.

Повідомляється, що за дорученням мера Олександра Сенкевича до бомбосховищ перевозять стільці та парти, які раніше використовувалися у школах міста.

— Як розповідав днями мер Миколаєва, для навчальних закладів останніми роками було придбано багато нових сучасних меблів. А ті, хто був у використанні, вирішили використовувати для облаштування укриттів, — пояснили у відділі інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Начальник управління з питань НС та цивільного захисту населення Олександр Герасименя поінформував, що для забезпечення 72 захисних споруд Миколаєва туди привезуть 600 стільців та близько 200 столів. З перевезенням допомагають представники ДФ «Сокіл» та адміністрації Центрального району.

Нагадаємо, мер Миколаєва Олександр Сенкевич з іронією констатував, що у разі обстрілу міста із залпових установок можливості сховатися у бомбосховищах не буде.

Як відомо, у Корабельному районі Миколаєва із 10 захисних споруд лише 2 можуть використовуватися для укриття населення. При цьому вони існують тільки на папері.

На території Інгульського району Миколаєва 50% захисних споруд для населення не готові до використання.

Також повідомлялося, що у Миколаєві у 70 бомбосховищах відсутнє фільтровентиляційне обладнання, на його відновлення потрібно 17 мільйонів гривень.

При цьому що у разі надзвичайної ситуації більшості мешканців мікрорайону Намів нема де ховатися. На даній території відсутні бомбосховища, а підвальні приміщення в будинках не відповідають технічним вимогам.

Раніше заступник Миколаївського міського голови Юрій Степанець заявив про необхідність терміново упорядкувати захисні споруди в місті. Після цього він розповів, що отримав від мера « мондюлів » за свої слова про проблеми з бомбосховищами.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім упевнений, що у разі наступу російських військ на регіон місцеві жителі зможуть використовувати підвали як укриття.

Дивитись повну версію