Мер Миколаєва запевнив, що невдовзі буде вирішено проблему колектора на «Дормашині»

У Миколаєві найближчим часом мають провести роботи з перепідключення трьох каналізаційних труб у центрі міста, щоб  після зливи знову не затопило проїжджу частину в районі зупинки «Дормашина».

Про це розповів мер міста Олександр Сєнкевич в інтерв’ю на телеканалі «НІС-ТВ».

Міський голова зазначив, що по-перше необхідно прибирати зелені зони, щоб листя не забивало зливні стоки. По-друге невдовзі мають вирішити проблему зливів, які не справляються з великим потоком води.

— Сьогодні вже на експертизі питання щодо винесення за межі та перепідключення трьох труб каналізаційних мереж, які перетинають наш основний колектор, який йде по вулиці Громадянській з центру міста до річки. Вони звузили діаметр цього колектору і протягом останніх 60 років це заважає тому, щоб вода витікала. Зараз ми відпрацюємо. Сподіваюся, що найближчим часом розпочнуться роботи. Коли ми це зробимо, то буде набагато краще, але в будь якому разі нам треба прибирати зелені зони,  розповів Олександр Сєнкевич.

Зазначимо, що проблема затоплення цієї ділянки дороги існує вже не перший рік. Про те, що проведуть реконструкцію зливового колектора на Центральному проспекті в районі «Дормашини» сало відомо у листопаді 2021 року.

Останнього разу центр міста затопило 15 серпня цього року. Вода просто лилася в салони громадського транспорту.

Також нагадаємо, як 14 червня 2021 року через зливу підтопленими виявилися кілька вулиць, у тому числі і в центрі міста.

Дивитись повну версію