«Наші втрати п’ять до одного»: поранені українські військові розповіли про пережите під час контрнаступу в Херсонській області

Поранені військові, з якими поспілкувалися журналісти Washington Post кажуть, що їм не вистачає артилерії, щоб вибити російські війська з позицій, на яких вони закріпилися.

Про це йдеться в матеріалі Washington Post.

Військові зазначають, що ворог має величезну технологічну перевагу. І він дуже добре озброєний.

— Вони застосували проти нас все. Хто взагалі витримає таку п’ятигодинну атаку?, — каже 33-річний український військовий на ім’я Денис, чий підрозділ був змушений відступили під села під контролем військ Росії після довготривалих обстрілів кластерними і фосфорними бомбами.

Денис і ще вісім українських солдатів з семи різних підрозділів описали журналістам контрнаступ в Херсонській області.  Washington Post пише, що розповіді солдатів свідчать, що попереду довга битва і ще більше жертв.

— Ми втрачаємо п’ять наших людей за кожного їхнього, — сказав 30-річний командир взводу Ігор. Він пошкодив спину, коли танк, в якому він їхав, злетів у кювет.

За даними Інституту вивчення війни, українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Раніше повідомлялося, що за висновками американського Інституту вивчення війни, однією з цілей ЗСУ в ході контрнаступальних дій на Херсонщині є збереження життів бійців.

Нагадаємо, ЗСУ прорвали першу лінію оборони на Херсонщині. Зокерма, бойовики так званої «ДНР» відійшли зі своїх позицій в Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою. 

Після цього військові закликали дотримуватися інформаційної тиші в питаннях наступу ЗСУ на Херсонщині.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’‎ю AB заявив, що окрім наступальних дій української армії в Херсонській області,  окупантів незабаром чекає ще багато неприємних сюрпризів.

Дивитись повну версію