У прифронтових селах Херсонщини через російські обстріли майже не лишилося вцілілих будинків

У прифронтових населених пунктах Херсонської області зруйновані житлові будинки й інфраструктура. Російська армія обстрілює їх з артилерії, «Градів», «Ураганів» та «Смерчів». 

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

— У селі Новопавлівка Бериславського району майже не лишилося вцілілих будинків, через руйнування об’єктів інфраструктури кілька місяців люди живуть без водопостачання, електроенергії та газу. Цей населений пункт розташований лише за 6 км від місця, де тривають активні бойові дії, тож ворог цілить по житлових кварталах, де немає військових об’єктів, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до війни у селі мешкало понад 700 жителів, які займалися вирощуванням городини, працювали на місцевому фермерському господарстві. Зараз намагаються вижити та дочекатися перемоги менше 100 людей. По мирних мешканцях російська армія гатить з артилерії, «Градів», «Ураганів» та «Смерчів».

На місці деяких будинків утворилися величезні вирви, що дають уявлення про боєприпаси, які використовує ворожа армія проти мирного населення. Майже всі оселі – без дахового покриття, з посіченими фасадами та потрощеними вікнами.

Нагадаємо, що нашою авіацією нанесено 13 ударів по ворогу, силами протиповітряної оборони в Миколаївському та Баштанському районах збито 5 дронів-камікадзе, скерованих ворогом по наших позиціях.

Дивитись повну версію