Прокуратура відкрила справу по факту нічного обстрілу Миколаєва

Після нічного обстрілу житлового будинку у Миколаєві прокуратура розпочала розслідування факту порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Про це розповіли в Офісі генпрокурора.

— За даними слідства, 1 жовтня 2022 року близько 04.30 год збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетний обстріл двох районів Миколаєва.ьОдна з ракет влучила у п’ятиповерховий житловий будинок. Повністю зруйновані квартири на 4 та 5 поверхах, інші – суттєво пошкоджені. Також пошкоджено приватні житлові будинки, автомобілі містян, будівлі та приміщення автотранспортного підприємства. Будь-які військові об’єкти на вказаних територіях відсутні, — сказано у висновку правоохоронців.

Прокуратура також звітує про постраждалу матір з тримісячною дитиною.

На місці працюють працюють прокурори Окружної прокуратури міста Миколаєва, поліція і слідчі СБУ. Експерти виявили уламки від російських боєприпасів.

Як повідомлялося, сьогодні вночі одна з ракет ЗС РФ влучила у житловий п’ятиповерховий будинок в центрі міста. Повністю зруйновані квартири на 5 та 4 поверхах, інші – суттєво пошкоджені. Постраждали автівки, які були припарковані у дворі. У навколишніх будинках повилітали вікна.

Дивитись повну версію