На Михайлівській площі у Києві показали фото з прифронтового Миколаєва

Протягом двох днів на Михайлівській площі Києва працювала фото-експозиція «Миколаїв фронтовий». Її організував та представив Народний депутат України по 127-му округу від Миколаївської області Олександр Пасічний.

Про повідомляється на його сторінці у Facebook.

— Фото-проект «Миколаїв фронтовий» -- спроба через документальні світлини розповісти Україні та всьому світові про жахливі руйнування мирного міста над Інгулом та Південним Бугом, -- Миколаєва, — йдеться у дописі.

На виставці були представлені 28 стендів, на яких відображені факти руйнування міста. З початку повномасштабної російської агресії місто не піддавалося ворожим ударам лише лічені дні. В середньому щодня по обласному центру влучають по вісім ракет С-300, тож Миколаїв ввійшов до трагічного списку одного з трьох міст України, яке найбільше обстріляв ворог.

— Ті світлини, які представлені на стендах, і які зроблені місцевими журналістами та фотографами безпосередньо з місць подій, красномовно показують мужність та силу людей Миколаєва. Дякую всім, хто долучився до реалізації моєї ініціативи стосовно створення документальної фотовиставки. Ви наочно продемонстрували всім стійкість нескореного Миколаєва. «Міста-Героя», форпоста українських військ, яке прикриває собою південь і всю Україну, — зазначив Олександр Пасічний.

Лише за один день фотовиставку відвідали сотні людей, серед яких — миколаївці, які вже давно живуть в Києві та ті, хто вимушені були переїхати до столиці у зв’язку із війною, звичайні громадяни.

Враховуючи те, що фотоекспозиція викликала великий інтерес, вона буде демонструватися в стінах Верховної Ради України. Згодом її шлях - до країн Європи.

Дякую всім, хто долучився до реалізації проекту: сайти https://nikvesti.com  та https://news.pn (фотограф Тарас Леонтян)

Олександр Пасічний вилосви вдячність фотографам:

  • Світлані Вовк,
  • Валерію Федченку,
  • Олександру Міняйлу,
  • Дмитру Скороходову,
  • Андрію Стахурському

На відкритті виставки побували народний депутат України Максим Дирдін, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва. Вона поділилася відчуттями.

— Для мене це не просто якісь звичайні фото. Ці фото -- окрема доля, окрема історія мужності кожного Героя-Миколаївця, кожного, хто вже майже 9 місяців творить історію незламного, рідного міста. На них так багатоголосо перекликаються теми війни, боротьби, героїзму, співчуття рівно, як й страху, болі й розпачу… Ці паперові «митті війни» у незламному місті Герої, у рідному Миколаєві, показують жителям та гостям столиці України сучасні реалії життя кожного миколаївця під час війни та демонструють героїчний спротив українського народу військовій російській агресії. Вони дивляться просто нам в душу і надихають, адже розумієш, пройшовши стільки немає вороття, шлях один - до Перемоги, — написала Ганна Замазєєва.

Ганна Замазєєва подякувала Народному депутату України Олександру Пасічному та усім причетним за організацію експозиції.

— Усі ми повинні якомога більше розповідати, як живе наше прифронтове місто. Ця війна -- геноцид українського народу. І світ повинен усвідомлювати, що їх очікує якщо Україна не вистоїть. Адже країна-терорист не зупиниться не перед чим, для зла немає кордонів, — зазначила вона.

Як повідомлялося, у Миколаєві з початку війни загинуло 149 мешканців міста, ще 698 отримали важкі поранення.

Дивитись повну версію