В Одесі затримали колишнього бойовика, який воював проти України

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного учасника терористичної організації «ЛНР». Він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, бойовик тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області, а згодом виїхав до Росії.

Під час багатоетапної спецоперації працівники української контррозвідки встановили його місцеперебування та затримали на Одещині, де він сподівався «залягти на дно».

Зловмисником є мешканець південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою «Ангел».

Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю та боєприпаси терористам «ЛНР» під виглядом «гуманітарних» вантажів із Росії.

Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади «Призрак», яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу РФ у тимчасово захоплених районах Луганщини.

Крім того, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці постановних сюжетів для інформаційних ресурсів Кремля.

Під час пропагандистських заходів він на власному «прикладі» займався популяризацією терористичних угруповань і закликав місцевих жителів підтримувати їх.

Слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу.

Санкція статті — позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із можливою конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності та притягнення до відповідальності винуватців. 

Спецоперацію з викриття і затримання зловмисника проводили працівники СБУ Одеської області за координації Департаменту контррозвідки Служби безпеки та процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала диверсанта російської воєнної розвідки, який готував вибухи на одеській залізниці.

Дивитись повну версію