Є свідчення систематичних воєнних злочинів у кожному регіоні, де була Росія, — Держдеп

Є безліч свідчень, що війська РФ вчиняють систематичні воєнні злочини в кожному регіоні, окупованому Росією, заявила посол США з особливих доручень у галузі глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак.

Про це повідомляє CNN.

Вона зазначила, що «з'являється все більше свідчень» систематичних воєнних злочинів, які скоюються «у кожному регіоні, де знаходилися російські війська» в Україні.

Представниця Держдепу уточнила, що воєнні злочини РФ включають навмисні та невиборчі напади на цивільне населення та елементи цивільної інфраструктури, жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими та спроби приховати ці злочини, повідомлення про страти, катування та сексуальне насильство.

— Є переконливі свідчення про фізичне та психологічне насильство, у тому числі  страти без суду, в рамках операцій, а також про насильницьке переміщення та депортацію, у тому числі тисяч українських дітей, які були викрадені та насильно усиновлені сім'ями в Росії, — додала вона.

Раніше парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію, якою визнала Росію державою-терористом та закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал.

Дивитись повну версію