Наслідки війни: у Миколаєві в 2,5 рази зросла кількість безробітних

З початку війни у Миколаєві в 2,5 рази зріс рівень безробіття. Цьому сприяло закриття підприємств та релокація бізнесу в безпечні регіони.

Про це йде мова у пояснювальній записці до проєкту бюджету Миколаєва на 2023 рік.

Зазначається, що в результаті бойових дій пошкоджено 19 об’єктів промисловості. Ряд великих підприємств міста, які забезпечували найбільшу частку обсягу реалізованої промислової продукції міста, призупинили свою діяльність.

— Скоротився обсяг реалізованої продукції в основних галузях міста таких як машинобудування, харчова промисловість, логістика. Частина підприємств релокувались в більш безпечні регіони України. Частково призупинили свою діяльність і малі суб’єкти господарювання сфери послуг, — йдеться в документі.

Як наслідок  у місті у 2,5 рази зросла кількість безробітних.

— Про значне зменшення економічних показників підприємств міста свідчить і скорочення надходження від податку на доходи фізичних осіб (без врахування податку на доходи фізичних осіб, які сплачують військовослужбовці) більш ніж на 20% у порівняння з 2021 роком, — йдеться у повідомлені.  

Раніше Міністерство економіки заявило, що станом на 15 листопада в Україні до суспільно корисних робіт було залучено 1036 осіб, які мають статус безробітного.

 

 

Дивитись повну версію