Порти «Південний» і «Чорноморськ» поновили експорт продовольства після обстрілів Одещини

Порти «Південний» та «Чорноморськ» уже поновили експорт продовольства після обстрілів військами рф енергооб’єктів Одещини, а порт «Одеса» поки не здійснює вантажних операцій.

Про це повідомив керівник Адміністрації морських портів України Олексій Востріков.

— Атака ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури повністю знеструмили й об’єкти критичної інфраструктури. Порти «Одеса» та «Південний» не мали змоги виконувати вантажні роботи, а порт «Чорноморськ» - лише частково. Наразі завдяки енергетикам, які працюють 24/7, енергопостачання поступово відновлюється. Також використовуються альтернативні джерела живлення. Порт «Південний» та «Чорноморськ» здійснюють вантажні операції. Порт Одеса, на жаль, поки що ні, — прокоментував ситуацію Олексій Востріков.

За його словами, спрогнозувати, як складатиметься ситуація в подальшому, важко, оскільки «маємо справу з ворогом, для якого не існує принципів».

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський закликав Туреччину та ООН гарантувати безпеку Миколаївській області та її портам. За його словами, це стане ще одним кроком для гарантування глобальної продовольчої безпеки.

Дивитись повну версію