Рятівник дівчини на озері у Первомайську отримав нагороду та подяку від ДСНС

У Первомайську рятувальники вручили подяку чоловіку, який врятував на озері дівчинку.

Про це повідомляє видання «Град.City».

Подія сталася у вівторок, 7 лютого, на фрегатівському озері. Шістнадцятирічна Христина йшла по закрижанілій водоймі та на відстані близько 15 метрів від берега провалилась під лід.

Її рятівником став Олександр Журавленко-переселенець із Херсона. Він розповідає, що помітив потопаючу та кинувся у воду не роздумуючи.

—Випадково, прогулюючись із онучкою і собакою, побачив, що дівчина провалилась під кригу. Чесно кажучи, мені не дуже хочеться згадувати цю подію. Так вже вийшло, не знаю, яким чином, але людина потрапила в біду і потребувала допомоги. От і все. Вона кричала. Був брак часу на якісь роздуми. Побіг рятувати і все, більше ніяких думок не було. Я підповз до дівчини, вже схопив її за руку, але крига все ж була затонка і проломилась піді мною також. Я разом із дівчиною пішов у воду. Потім вже з допомогою чоловіків, які опинились поруч, нам двом вдалось вибратися із води, — згадує чоловік.

Олександр Журавленко отримав подяку від управління ДСНС України у Миколаївській області, а також подарунок — термос із символікою ДСНС. А онучці рятівника Кірі рятувальники подарували ліхтар.

Олександр Журавленко та його онучка Кіра

Нагадаємо, іспанський снайпер, ризикуючи життям, врятував трьох побратимів на південному фронті.

Дивитись повну версію