У Миколаєві люди утеплюють свої будинки під обстрілами

У Миколаєві мешканці однієї з типових п’ятиповерхівок в Інгульскому районі взялись реалізовувати проєкт утеплення будинку. Фахівцям, аби завершити всі роботи, довелося працювати навіть під обстрілами. Мешканців російські ракети не зупинили.

 Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Ще до початку повномасштабної війни ОСББ отримало великий грант від Фонду енергоефективності.  Спочатку у будинку обладнали тепловий вузол, що дає змогу регулювати тепло у всій будівлі. Після цього почали утеплювати фасад, фахівцям довелося проводити роботи просто під обстрілами.

Далі замінили батареї та вікна. Загальна вартість проєкту близько 8 мільйонів гривень, 70% суми виділив Фонд енергоефективності, решту виплачують жителі, які взяли кредит на сім років.

— Ми не могли дозволити собі зупинитися, бо треба було все доводити до логічного кінця, — зазначає голова ОСББ Людмила Мірошник.

Фахівці з енергоефективності зазначає, що такі проєкти важливі навіть під час війни.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві після обстрілів окупантів серйозних пошкоджень зазнали вісім житлових будинків, тому деякі під'їзди з них не підлягають відновленню та потребують розбору. 

Дивитись повну версію