• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 19.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.5° Мінлива хмарність

У Миколаєві через обстріли окупантів вісім житлових будинків підлягають розбору

У Миколаєві після обстрілів окупантів серйозних пошкоджень зазнали вісім житлових будинків, тому деякі під'їзди з них не підлягають відновленню та потребують розбору. 

Про це розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Бездольний, пишуть «НикВести». 

За інформацією ДЖКГ в Миколаєві налічуються 64 житлові будинки, які потребують капітального ремонту або розбирання. В будинках де неможливо було перебувати, були проведені технічні обстеження на їх основі комісія ТБ НС вирішить чи надавати згоду на їх розбирання.

— В житлових будинках, які настільки постраждали, що там неможливо було перебувати, там були проведені технічні обстеження, на їх основі ми зверталися до комісії ТБ НС, яка буде виносити вердикт та давати згоду на їх розбирання. На зараз мова йде про 8 об'єктів, але це не повний розбір об'єкта, – сказав Дмитро Бездольний.

Чиновник зазначив, що житлові будинки будуть розбирати не повність, а лише ті під'їзди, які капітально пошкоджені. 

— Наприклад, якщо в будинку шість під'їздів постраждав один або два, тоді йде мова про прибирання саме цих під'їздів, а не самого будинку, – додав Дмитро Бездольний.

Нагадаємо, що вже цього року в Миколаєві розпочнуть відновлювати об’єкти в громадських місцях, які постраждали від обстрілів росіян. Збитки, які російські війська завдали житловому фонду Миколаєва, попередньо оцінюють у суму близько 385 мільйонів євро.

Крім того, через зруйновані російськими ракетами навчальні заклади Миколаєва, збитки екології склали понад 562 мільйони гривень.

Читайте також: