Колишнього співробітника СБУ засудили за співпрацю з ФСБ

До 14,5 років ув’язнення засудили чоловіка, який раніше працював у лавах Служби безпеки України. За три місяці до повномасштабного вторгнення зловмисник за власною ініціативою встановив контакт з російською спецслужбою та запропонував співпрацю в обмін на гроші.

Про це повідомляють в Службі безпеки України.

Зловмисник входив до складу одного з регіональних органів силового відомства. В ході слідства виявили, що до 24 лютого минулого року чоловік “зливав” російським спецслужбам дані своїх колег, а після повномасштабного вторгнення розпочав розвідувальну діяльність та надавав інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони на території Кіровоградської області.

— Насамперед він намагався виявити локації можливого базування української бойової авіації, – пишуть в СБУ.

За даними слідства, зловмисник передавав інформацію через закриті канали електронного зв’язку. Як повідомляють в СБУ, на підставі зібраних доказів суд визнав агента винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки викрила ще одного агента ФСБ в Миколаєві. Зрадник «зливав» ворогу дані про оборону області.

Також, СБУ у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримала агента головного управління генштабу ЗС РФ. Ним виявився  мешканець Миколаївщини, який збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

Дивитись повну версію