• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Мінлива хмарність

Колишнього співробітника СБУ засудили за співпрацю з ФСБ

До 14,5 років ув’язнення засудили чоловіка, який раніше працював у лавах Служби безпеки України. За три місяці до повномасштабного вторгнення зловмисник за власною ініціативою встановив контакт з російською спецслужбою та запропонував співпрацю в обмін на гроші.

Про це повідомляють в Службі безпеки України.

Зловмисник входив до складу одного з регіональних органів силового відомства. В ході слідства виявили, що до 24 лютого минулого року чоловік “зливав” російським спецслужбам дані своїх колег, а після повномасштабного вторгнення розпочав розвідувальну діяльність та надавав інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони на території Кіровоградської області.

— Насамперед він намагався виявити локації можливого базування української бойової авіації, – пишуть в СБУ.

За даними слідства, зловмисник передавав інформацію через закриті канали електронного зв’язку. Як повідомляють в СБУ, на підставі зібраних доказів суд визнав агента винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки викрила ще одного агента ФСБ в Миколаєві. Зрадник «зливав» ворогу дані про оборону області.

Також, СБУ у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримала агента головного управління генштабу ЗС РФ. Ним виявився  мешканець Миколаївщини, який збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

Читайте також: