У Херсоні суди відновлять роботу з 1 березня

Суди в Херсоні відновлюють роботу з початком весни, повідомили в місцевій обласній військовій адміністрації.

Відзначається, що Вища рада правосуддя повідомила, що розглядати справи знову будуть у трьох місцевих судах Херсона та у Херсонському апеляційному суді.

Раніше поновити роботу судів планували 1 лютого, але на заваді стали постійні обстріли Херсона. Тож на прохання суддів та звернення Державної судової адміністрації встановили нову дату відновлення роботи.

Раніше повідомлялося, що судові справи херсонських колаборантів Сальдо та Стремоусова передали з Миколаєва до Одеси.

До цього у Центральному районному суді Миколаєва відбулось підготовче судове засідання за обвинуваченням херсонського колаборанта Кирила Стремоусова. У суді прозвучало, що на засідання обвинуваченого викликали шляхом публікації відповідного оголошення в газеті «Урядовий кур’єр».

Кирило Стремоусов — херсонський блогер-колаборант, який активно підтримував російську окупацію Херсонщини. Називав  себе «русским», що багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ».

На початку березня 2022-го Стремоусов інсценував допит «українського активіста» і поширив відео із його зйомкою, аби створити видимість, що на мітинги проти російської агресії херсонці виходять не добровільно, а під тиском Служби безпеки України. Тоді ж, у березні 2022 року, Херсонська прокуратура оголосила Стремоусову підозру у держзраді. Проти нього запровадили санкції США.

Російські пропагандисти 9 листопада повідомили про смерть Кирила Стремоусова. Деякі російські телеграм-канали написали, що він загинув у ДТП біля Генічеська.

Як відомо, Володимир Сальдо обіймав посаду міського голови Херсона (2002-2012 роки), був депутатом міської ради, а після окупації міста російськими військовими очолив так звану військово-цивільну адміністрацію Херсонської області.

Дивитись повну версію