Миколаївтеплоенерго щомісяця витрачає до ₴1 млн на утримання точок видачі питної води

На утримання точок роздачі питної води комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» щомісяця витрачає до 1 мільйона гривень.

Про це розповів директор підприємства Микола Логвінов 30 березня під час брифінгу, пишуть «НикВести».

– В середньому до мільйона гривень в місяць обходяться всі точки разом. Зарплата людям, які їх обслуговують – це наші витрати. Але комплектуючі, хімія, антискаланти – вони є в наборі з цими установками. На хімію ми витрачаємо десь до пів мільйона в місяць. Все інше – додаткові витрати (ремонт насосів, фільтра, промивки й тому подібне). в нас 44 свердловини та частина станцій стоїть на свердловинах, а частина – на воді з Водоканалу. Через те, що вода агресивна, тому фільтра швидше забиваються, треба частіше мити та, на жаль, це для нас новий вид діяльності, – зазначив він.

За словами директора «Миколаївоблтеплоенерго», зараз відбувається процес формування служби та пошук додаткової лабораторії.

– У нас є 2 лабораторії, які проводять аналізи, але хотіли б більш якісно проводити їх. Ми не можемо ще самі мити мембрани, тому ми наймаємо підрядників, які це будуть робити, – сказав Микола Логвінов.

Він повідомив, що зараз мають закупити ще 52 роздавачі за кошти підприємства і встановити на всіх станціях.

– Зараз великі затрати йдуть на ці ж роздавачі води, які ми ставимо. Жовто-блакитні, якщо бачили по місту. Деякі станції були з ними, але більше було без них, тобто прості крани, які взимку замерзають. Ми потихеньку ставимо і зараз повинні купити ще 52 таких роздавачі за кошти підприємства і встановити на всіх станціях, в тому числі данський, тому що вони йшли без них. Тому треба підготуватися до наступної зими. Це такі досить непогані затрати. Кожен такий роздавач коштує близько 40 000 гривень, – сказав директор підприємства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаєві запустили цілодобовий пункт видачі води.Наразі в Миколаєві все частіше відкриваються подібні пункти розливу, ознайомитись з актуальним адресами роздачі води можна за посиланням.

Дивитись повну версію