Миколаївські чемпіони з джиу- джитсу тренуватимуться у нових костюмах

«Ми скоро повернемося додому!» - під таким гаслом юні вихованці клубу бразильського джиу- джитсу ZR Team Nikolaev, які нещодавно привезли з міжнародних змагань 10 медалей, провели відкрите тренування в Одесі.

Запросили спортсмени на свої виступи і народного депутата України Олександра Гайду, який передав чемпіонам костюми для тренувань, повідомили у пресслужбі політика. 

— Ці діти немало пережили за півроку: доводилося тренуватися під обстрілами у підвалі, багато вихованців виїхали з міста. Але бажання перемогти та повернутися додому - сильніше. І це неймовірно, що зараз, в такій ситуації, вони прославляють наше місто за межами Миколаєва і країни,  розповів Олександр Гайду.

За словами тренера борців Євгена Сандула, працювати в умовах війни спортсменам дуже складно. Більшість вихованців з батьками виїхали з Миколаєва, для занять доводиться збирати їх чи не по всій країні. Фінансовий аспект теж важливий  участь у турнірах, поїздки, екіпірування   все це чималі кошти, яких зараз практично немає. Ці труднощі, а також перспективи розвитку спорту у воєнний час спортсмени обговорили з Олександром Гайду.

— Підтримка спорту зараз  ініціатива дійсно дуже небайдужих людей.  Адже зупинятися нам не можна  інакше відстанемо від конкурентів, — говорить Євген Сандул.

Утім, хлопці виконують не лише спортивні задачі. На арені вони підіймають прапори України та Миколаєва, розповідаючи всьому світу правду про війну на Батьківщині.

Олександр Гайду відмітив, що спортсмени  бадьорі, сильні та сповнені енергії до перемоги.

Працюйте! Миколаїв чекає вас вдома!,  додав народний депутат.

Нагадаємо, що народний депутат України Олександр Гайду привітав Миколаїв та його мешканців із 233-річчям від дня заснування. Він побажав кожному миколаївцю, який був змушений залишити рідне місто через обстріли, якнайшвидше повернутися додому.

Дивитись повну версію