• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Эрик Григорян

Эрик Григорян

Депутат Южноукраинского городского совета от партии "Блок Петра Порошенко "Солидарность"

Звернення до мешканців міста Южноукраїнська

2 березня 2016 року на сайті «Барометр Южноукраїнська» було опубліковано статтю під назвою «Предательство Эрика Григоряна и дружба экс- мэров коррупционеров против Виктора Пароконного очевидны, - заявление депутата Южноукраинска».

В цій статті депутат Южноукраїнської міської ради Сергій Ярошенко висловлює нічим не обґрунтовану думку щодо мене, яка зовсім не співпадає з моєю життєвою позицією. Я вимушений звернутися до Вас та роз’яснити ситуацію, що склалася, заради того, щоб мої виборці не сумнівалися в моїх діях та вчинках.

Обвинувачення 1.

«Фигуранты громких скандалов, такие как Елена Кокол, Роман Ретюнских, Светлана Семёнова и другие представители бывших регионалов, которые перекрасились в «Наш край», неоднократно пытались договориться и оставить всё, как было при Евгении Квасневском, но встретив жесткий отпор, решили пойти другим путём. Они договорились с депутатом от «Блока Петра Порошенко» Эриком Григоряном».

Відповідь: До мене, як до депутата Южноукраїнської міської ради та голови постійної депутатської комісії міської ради з питань управління комунальною власністю, адміністративно-територіального устрою, розвитку громади, децентралізації, інновацій та інвестицій, надійшла скарга від адвоката Семенової С.М. на неправомірні дії посадових осіб та конкурсної комісії.

Я вважаю, що таке звернення не може розцінюватися як спроба «домовитися» зі мною, тому що кожна особа має право на таке звернення, і воно повинне бути розглянуте мною, та я повинен відповісти на нього.  Але  в статті згадується, що «фігуранти» «не однократно «пытались договориться», тільки не вказується з ким. Чи не з автором цієї «громкої зави»? Або ж з його «поплічником» Горностаєм?  Від яких отримали «жесткий отпор», а не відповідь в рамках законодавства.

Натомість постійна комісія, яку я очолюю здійснює контроль за обліком, ефективним використанням та збереженням майна, житлових та нежитлових приміщень, що належать до комунальної власності територіальної громади міста. Тому ретельно розібравшись з усіма питаннями, викладеними у скарзі Семенової С.М., мною було винесено це питання на розгляд постійної комісії для вивчення його також і іншими депутатами та прийняття рішення за виявленими мною фактами порушення законодавства та прав мешканців міста.

На засіданні постійної комісії, яке відбулося 23 лютого 2016 року, було проведено майже «міні розслідування» та розглянуто питання Семенової С.М. з самого його початку. Як мені, так і іншим членам постійної комісії було явно зрозумілім, що дійсно з боку депутата міської ради Сергія Горностая відбувався тиск на Семенову С.М., та з боку посадових осіб затримувалося вирішення питання внесення приміщення №104 (кім.3) по вулиці  Дружби народів, 1 в м.Южноукраїнську до переліку вільних приміщень, розподілу місць загального користування приміщення № 104 пропорційно займаній площі між орендарями. І як наслідок – недоотримання місцевим бюджетом коштів від оренди.

Зрозумілою стала і схема С.Горностая: отримання особистої фінансової вигоди від сприяння у передачі в оренду майна комунальної власності, а у разі відмови сплачувати «Благодійний внесок» за такі «послуги», до справи він підключає сайт «Барометр Южноукраїнська» (для створення «негативного» образу особи, що відмовилася від «оплати послуг») та АТОшників,  яким терміново стає потрібним житло чи нежитлові приміщення (хоча потім відмовляються від своїх «бажань» з різних причин). За результатами розгляду постійною комісією цього питання було надано рекомендацію, яка є обов’язковою до виконання, про включення кімнати № 3 приміщення № 104 по вулиці Дружби народів, 1 в перелік вільних приміщень, розподілити місця загального користування приміщення № 104 пропорційно займаній площі між орендарями, та у разі подачі 2 і більше заяв оголосити конкурс. На мою думку, це є єдиним вірним, справедливим та законним рішенням, яке гарантує дотримання прав заявників та зможе врегулювати конфліктну ситуацію між міською радою та адвокатами Семеновою С.М. та Нетідовою С.І.

Обвинувачення 2.

«Депутат от  «Батькивщины» предоставил сканкопию коллективного депутатского обращения к Виктору Пароконному, где стоит подпись Эрика Григоряна с просьбой провести служебное расследование и выяснить, почему городской совет при предыдущей власти не подавал апелляционную жалобу по скандальному помещению.

– «Он с лёгкостью может отказаться от своей собственной подписи, поменять мнение, перекраситься в другой политический окрас. Удивительное хамелеонство»,- выразил мнение Ярошенко.

Відповідь:    Гадаю, що вище я повністю виклав свою позицію та думку з приводу  «скандального помещения». А чому я підписав депутатське звернення, то тільки тому, що повірив словам С.Горностая, який мене запевняв, що адвокат Світлана Семенова усіма законними та незаконними способами намагається захопити майно територіальної громади, що вона нечесна і непорядна людина. Він мене просто ввів в оману, користуючись тим, що я нова людина у місті.

Від свого підпису в депутатському зверненні я не відмовлявся, так як вона дійсно моя. Але позицію, викладену у цьому зверненні, на сьогоднішній день я не підтримую та не маю морального права її підтримувати.

Мені дуже шкода, що я не знаючи сам, став частиною схеми Сергія Горностая.