Бомбосховища неефективні проти систем залпового вогню типу «Град», — мер Миколаєва Сєнкевич

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич з іронією констатував, що у разі обстрілу міста із залпових установок можливості сховатися у бомбосховищах не буде.

Про це він заявив учора, 14 лютого, під час брифінгу, присвяченого розгортанню сил територіальної оборони у Миколаївській області.

— Потрібно розуміти, що якщо це постріл із міномета, який має дальність 3-4 кілометри, він там свистить і зрозуміло, що треба бігти до притулку. Це одне, але коли це стосується залпових установок типу Град. Зрозумійте, коли по тобі стрільнули (з «Града», прим.), ти не встигнеш (добігти до притулку, прим.). Все це нагнітання панічних настроїв, які не відповідають реальному становищу, заявив Олександр Сєнкевич.

Олександр Сєнкевич також визнав, що в Миколаєві є приміщення, які вимагають ремонту та виділення для цього додаткових коштів.

— Справді, ми маємо приміщення, які потребують додаткового виділення коштів. З моменту, коли їх перевіряли після 2014 року, вони теж були виведені й устрою: лампочки викручені й інше, — зазначив Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що в Корабельному районі Миколаєва із 10 захисних споруд лише 2 можуть використовуватися для укриття населення. При цьому вони існують тільки на папері.

На території Інгульського району Миколаєва 50% захисних споруд для населення не готові до використання.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві у 70 бомбосховищах відсутнє фільтровентиляційне обладнання, на його відновлення потрібно 17 мільйонів гривень.

Також повідомлялося, що у разі надзвичайної ситуації більшості жителів мікрорайону «Намив» ніде ховатися. На даній території відсутні бомбосховища, а підвальні приміщення в будинках не відповідають технічним вимогам.

До цього заступник Миколаївського міського голови Юрій Степанець заявив про необхідність терміново упорядкувати захисні споруди в місті. Після цього він розповів, що отримав від мера « мондюлів » за свої слова про проблеми з бомбосховищами.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім упевнений, що у разі наступу російських військ на регіон місцеві жителі зможуть використовувати підвали як укриття.

View full version